Copyright

Kapcsolat: iniminiz {kukac} hotmail {pont} com. Tünce vagyok egy tündéri pöttömpannával. Én nem tudom, honnan a táskamániám, de az már biztos, hogy én úgy vagyok a táskákkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: szóval jöhet a szögeletes táska, a kerek táska, a kicsi táska és a nagytáska, és tetszik a csíkos táska, a pöttyös táska és a kockás táska...És a sor folytatható a végtelenségig :o)

anyanya varr!

Kapcsolat: iniminiz {kukac} hotmail {pont} com. Tünce vagyok egy tündéri pöttömpannával. Én nem tudom, honnan a táskamániám, de az már biztos, hogy én úgy vagyok a táskákkal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: szóval jöhet a szögeletes táska, a kerek táska, a kicsi táska és a nagytáska, és tetszik a csíkos táska, a pöttyös táska és a kockás táska...És a sor folytatható a végtelenségig :o)

Meska boltom

Címkék

ajándék (25) ajándék ötlet (4) ajándék ötlet kislányoknak (1) babaváró ajándék (1) baba készítés (4) baba ruha (6) babzsákfotel (1) baglyos táska (1) bevásárlótáska (2) bóklászó (2) buborék szoknya (1) Burda (1) burda szabásminta (1) country (3) crochet (1) csipkemánia (2) e-book olvasó tartó (1) egyedi (2) egyedi gyerek táska (1) egyedi sütemény kiszúró (1) egyedi táska (1) english paper piecing (1) farmernadrág (1) farsangi jelmez (1) felnőtt hátizsák (2) foltos próbálkozások (11) fotozas (1) gyerek (3) gyerek dolgok (1) gyerek hátizsák (9) gyerek pénztárca (1) gyerek ruha (30) gyerek ruha varrás (4) gyerek sapka varrás (5) gyerek táska (7) gyerkőc dolgok (47) gyermek hátizsák (2) hasznos holmik (12) hat (1) hátizsák varrás (2) hexagon (1) horgolás (10) horgolt nyakmelegítő (3) ilyen volt ilyen lett (2) ingyenes szabásminta (4) játék készítés (2) jelmez készítés (1) karácsony (2) KCW (3) keksz kiszúró forma (1) kézműves táska (4) kiegészítők (6) kindle tartó tok (3) kislány rövidnadrág (1) kislány ruha (21) kislány szoknya (8) kislány táska (4) kislány top (1) knitting (1) kötés (1) lakásdekor (3) leggings (1) make things happen (1) masnis neszesszer (1) meska (12) neszesszer (21) neszesszer varrás (10) női táska (1) ökoszatyor (1) papírra varrás (1) párna (1) patchwork (13) pattern testing (2) pénztárca (4) pénztárca varrás (1) photoshop (3) pipere (4) plüss egér (1) rainbow cake (1) receptek (2) recycling (3) ruhák anyának (3) sapka (7) sewing for kids (1) skinny jeans (1) skirt pattern (1) Stockholm (1) szivárvány torta (1) születésnap (1) tablet tartó (2) tablet tok (2) táska (11) táska varrás (47) textiljatek (3) textil kosár (1) textil szerelem (11) tilda (2) tolltartó (5) transzerferfólia (3) újra hasznos (3) új táska tavaszra (1) ünnepek (2) uzsonnás táska (1) válltáska oldaltáska (1) varrás (48) vásár (1) vékony sál (2) viaszos vászon (2) waldorf baba (1) Címkefelhő

sewn by tunce

2011.09.25. 17:26 LTG

Méhecskebőrbe bújt veréb?

Címkék: sapka jelmez készítés gyerkőc dolgok

Ismerősünk fia most kezdte a középsulit, ahol verébavatójuk lesz a jövő héten. Eme jeles eseményen méhecske jelmezben kell megjelenniük :O ki érti ezt? :D

Margit, az anyuka, családunk barátja, csak annyit kérdezett, hogy tudom-e hol kaphatna méhecske jelmezt, ill. nincs-e fekete-sárga csíkos anyagom. Hááát, méhecske jelmezt talán láttam itt-ott, de mind aprónépre való volt, nem 15 éves "gyerekre" (aki természetesen nagyobb  nálam :)) Fekete-sárga csíkos anyagom meg még véletlenül sincs itthon.

Mindezt szombaton 11 óra körül kérdezgette...Ekkor bevillant: polár...Rohanás a helyi méteráru boltba, ami délig van nyitva szombaton...

Ott kaptam fekete és sárgaszínű polárt, amelyekből 13x120 cm-es csíkokat vágtam, hármat-hármat, majd összevarrtam, így kaptam egy kb. 60x120 cm-es fekete-sárga csíkos darabot, ebből majd az anyukája, aki egyébként szakmáját illetően varrónő ;o), készít egy egyszerű mellényt, a hátán drótszárnyakkal. Én pedig varrtam még Máténak egy méhecske sapkát :)

 Milyen helyes Api a képen, mmmmm :o)

Még tavaly vásároltam meg egy pdf formátumú szabásminta gyűjteményt, ami gyereksapikat tartalmaz. Épp péntek este jutott eszembe ez a file, előkotortam archívból és ki is szabtam Lilinek egy dínósapit rózsaszín és lila polárból (azt még nem varrtam össze). Innen jött ennek a sapinak az ötlete, a leírások között található méhecske szabásminta is. Bár ezek gyereksapik, gyerekjáték volt felnagyítani felnőtt méretre (58 cm fejkerület) és temészetesen nem fülvédős verzióban készült.

Apinak annyira tetszett, hogy "rendelt" ő is, vicces lenne, ha ilyenben kimenne az utcára, hihi, hááát, nem tudom... :D

 

  

 

Az alábbi négy kis sapinak a leírását tartalmazza az e-book, amit megvettem, azt hiszem, el leszünk látva télen jó meleg sapkákkal...Nálam a dínós a befutó, és rószaszínből, lila tüskékkel igazán kislányos is lesz :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: tiedyediva patterns

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://motyesz.blog.hu/api/trackback/id/tr863255566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mstunde 2012.12.13. 12:31:04

Szia!
Nagyon tetszik a dínós sapi :) Van rá lehetőség, hogy elküldd nekem a szabásmintáját?
Előre is köszönöm.
Üdv: Tünde

mstunde 2012.12.14. 09:50:01

Az e-meil címem lemaradt: mstunde@hotmail.com
Üdv: Tünde

Virag Grosz 2013.01.21. 11:29:58

Szia Virág vagyok, én is vállalkozó szellemű varrogatós anyuka. Ha van rá mód el tudnád nekem is küldeni a szabásmintát? Előre is köszönöm,

viragkis@hotmail.com

kirunabenito 2013.02.04. 14:26:24

Szia! Csúcsszuperek ezek a sapik. Megosztható a szabásmintája? Nagyon érdekelne...
kirunabenito@gmail.com
Köszi előre is.

LTG 2013.02.12. 15:33:38

Sziasztok, sajnos nem találom a szabásmintákat... :(

falcsy 2014.01.19. 21:42:57

Szia Tünde!
Kétgyermekes anyuka vagyok és nagyon tetszenek ezek a sapkák, végre egy jó megoldás, hogy védje a fülüket. Nem szeretnék tolakodó lenni, el tudnád nekem küldeni a méhecske sapka szabásmintáját? A kisfiam imádná.... :)
Előre is nagyon köszönöm!
süti beállítások módosítása